Врятуйте унікальну Кінбурнську косу! Мешканці селища на Миколаївщині звернулися до Президента (відео)

Мешканці с.Покровка Очаківської територіальної громади виступають проти прийняття нового генерального плану села. Люди переконані, що розширення території сіл на Кінбурнській косі у Миколаївській області загрожує знищенням унікальних природно-заповідних територій унаслідок забудов. У зв'язку з цим мешканці записали відеозвернення до Президента України Володимира Зеленського.

"Шановний Володимире Олександровичу! До Вас звертаються жителі села Покровка Очаківського району. Наше село розташоване у прибережній зоні Національного парку в центрі Кінбурнської коси. Торік село включили до складу територіальної громади міста Очаків. А влітку цього року влада міста опублікувала новий проєкт Генерального плану селища. Він базується на значному розширенні меж села у бік моря з подальшою забудовою території. Однак це не просто територія. Це не пустирі. Це - найбільше в Європі орхідне поле, на якому окрім орхідей росте понад 400 видів рідкісних рослин. Частина з них занесена в Червону книгу України, а деякі в Червону книгу Європи. Це - острів з найціннішим озером, розташованим в середині кефальних озер. Це - берегова смуга Чорного моря та Ягорлицької затоки, яка є центром міграції зимівлі 240 видів унікальних птахів. За розрахунком екологів, в разі освоєння цих земель, непоправні екологічні втрати будуть обчислюватися міліардами гривень", - зазначають люди.

Повідомляється, що жителі провели сільський схід, на якому абсолютна більшість селища проти "варварського проєкту". Але у людей є підстави вважати, що громадські слухання можуть бути сфальсифіковані владою.

"Ми впевнені, що мер Очакова Бичков Сергій Миколайович, зробить все, аби сфальсифікувати громадські слухання задля того, щоб протягнути через сесію міської Ради потрібні йому рішення", - йдеться у звернення.

Громада вважає, що новий Генплан селища не має відношення до турботи про мешканців та має ознаки типової схеми "дерибану землі".

Люди наголосили, що справжній патріот України не той, хто гучно про це заявляє, а той, хто збереже для нащадків Богом дані землі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення