Все йде до реального закінчення війни

У повідомленні прес-центру АТО його спікер Леонід Матюхін розповів, що вчора сапери ВСУ розміновували територію в районі високовольтної лінії електропередач, яка живить насосну станцію водопроводу Сіверський Донець – Донбас. Тепер там зможуть працювати ремонтні бригади, після чого має покращитися водопостачання у тому числі Авдіївки, Маріуполя та інших українських міст.

Як конкретно пройшло розмінування, прес-центр АТО не вказав, однак надав фото «Жужі» — легендарної бойової машини розмінування з 703-го інженерного полку. Вона повільно їде по мінному полю. Під час вибуху висунуті спереду катки відкидаються вгору і назад, по кабіні; машина зупиняється; котки опускаються; рух поновлюється...

В цей час в «Жужі» сидить екіпаж – його найменша помилка може коштувати життя йому самому або тим, хто йде після «Жужі». Точно не знаємо, як зараз, але ще півроку тому у сил АТО була лише одна бойова машина розмінування.

Між тим, спікер АПУ з питань АТО Андрій Лисенко вчора заявив, що сапери ВСУ в районі Станиці Луганської провели інженерну розвідку і розчистили мінні поля, які знешкодили 250 протитанкових і 50 протипіхотних хв. Крім того, у сусіднього Щастя знешкоджені ще 40 вибухових пристроїв, а поблизу Нижнього на Бахмутке – 200 протитанкових хв.

Як саме, знешкоджувались ці мінні поля, ми не знаємо. Головне, щоб потім не довелося шкодувати, що їх зняли. Втім, не будемо повчати фахівців, вони знають, що роблять.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення