Все, що відомо про терориста з Ніцци

 Дождь

Увечері 14 липня терорист в'їхав на вантажівці в натовп людей в Ніцці і вбив понад 80 людей, серед яких 10 дітей, більше 100 людей постраждали.

За неофіційними даними, водій відкрив стрілянину по поліцейських і був убитий у відповідь вогнем. Подію офіційно назвали терактом. Хто стоїть за ним, незрозуміло: відповідальність за масове вбивство ніхто на себе не взяв, а відкритої інформації про особу водія майже немає. ЗМІ підсумовували головне з того, що про нього поки відомо .

У машині знайшли документи на ім'я 31-річного вихідця з Тунісу з подвійним громадянством — Франції та Тунісу, що мешкає в Ніцці. За даними місцевого видання Nice-Matin, його звали Мохамед Лахуайедж Бухлель. Цей чоловік потрапляв у поле зору поліції за різні правопорушення. У п'ятницю зранку в його будинку відбувся обшук.

Вантажівка була узята в оренду днями в регіоні Прованс-Альпи-Лазурний берег, до якого відноситься Ніцца. Оренду оформили в розташованому неподалік від неї місті Сен-Лоран-дю-Вар.

Схоже, дії водія були заплановані заздалегідь, слідство шукає його можливих спільників, пише Nice-Matin.

Очевидець в ефірі Дощу розповів, що автомобіль «йшов зигзагами». Як зазначає Le Figaro, це говорить про те, що водій намагався вбити якомога більше людей.

Серед загиблих багато мусульман. Але, як відомо, ісламські радикали часто вбивають мусульман, зазначає The Guardian.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення