Всередині чоловіка більше 10 років живуть черви (фото)

Китайські медики були шоковані, коли побачили результати медичного сканування чоловіка. Дослідження показало, що його печінка заповнена яйцями паразитів, відкладеними червами, що живуть всередині нього більше 10 років. Про це повідомляє Daily mail.

У 30-річного китайця виявили шистосомоз - гостру і хронічну паразитарну хворобу, що викликають кров'яні сисуни (трематоди). Результати медичного сканування показали, що печінка китайця покрита темними плямами, що свідчить про існування яєць червів.

Лікарі лікарні в Шеньчжені, провінція Гуандун на півдні Китаю стверджують, що паразитичні плоскі черви жили всередині його організму більше 10 років.

Швидше всього, вони потрапили в тіло пацієнта, коли він плавав в зараженій трематодами річці в пізньому підлітковому віці.

Шистосомоз - це інфекція, що викликається кров'яними сисунами, що мешкають в прісній воді в тропічних регіонах Африки, Південної Америки, Карибського басейну, Близького Сходу та Азії. Людина може заразитися при контакті шкіри з забрудненими джерелами води. Тропічні черви можуть жити і розмножуватися усередині інфікованих людей протягом десятиліть.

Також виявилося, що батьки пана Хе і один з його двоюрідних братів також хворіють цією хворобою.

Сам чоловік страждає на хронічний гепатит В - вірусну інфекцію, що вражає печінку людини. Але до останнього обстеження у нього жодного разу не діагностували шистосомоз.

Медики сказали, що пану Хе буде потрібна негайна медична допомога, оскільки його хронічний гепатит B може погіршити його стан. Після встановлення діагнозу 14 серпня чоловіка негайно госпіталізували.

"Ми почали досліджувати велике питання: як паразит виживає в організмі господаря десятиліттями, - сказав доктор Ньюмарк, професор клітинної біології та біології розвитку. - Це дослідження дає нам уявлення про дійсно цікаву біологію цих паразитів, а також може відкрити нові можливості для скорочення їх життєвого циклу".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення