Всі справи про корупційні закупівлі медобладнання у нас "вирішуються" на етапі слідства

 УНН

Оскільки вкрай важно знайти відповідальних за порушення під час тендерних закупівель медичного обладнання, то ситуація в цій сфері, на жаль, ніяк не покращується. А жадоба до наживи – вона безкінечна. Про це у коментарі УНН зазначив президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк.

“Ситуація із тендерними закупівлями медобладнання не покращується, тому що відсутня система відповідальності за порушення, її просто немає. От як тільки з’явиться хоча б один відповідальний за порушення — тоді почнемо відлік налагодження у ситуації із тендерними закупівлями медобладнання. А до цього часу можна говорити, спорити — що хочеш... Жадоба до нажива — вона безкінечна, і фантазія із цього приводу теж”, — сказав він.

За словами експерта, всі кримінальні провадження щодо тендерних махінацій у нас навіть не доходять до суду.

"На фоні безвідповідальності ситуація може лише погіршуватися. Немає системи покарання, відсутня. Як тільки доходить справа... не знаю.. навіть до суду не доходить, на етапі розслідування — все припиняється. Тому що немає задачі притягувати до відповідальності. У нас добре проплачена правоохоронна система, вона у нас бюджетом не обмежена“, — сказав він.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, правоохоронці столиці розслідують кримінальне провадження за фактами реалізації у різних областях України неякісного медичного обладнання за завищеними цінами.

Так, наразі слідчим шляхом перевіряється інформація про порушення посадовими особами ТОВ “УМТ+” , ПрАТ “УМТ”, ТОВ “Медторг”, ПП “НВО "ДІКСІОН Україна“, а також посадовцями обласних департаментів охорони здоров’я вимог чинного законодавства України.

За даними слідства, зазначені комерційні структури імпортували на територію України медичне обладнання, яке згодом продавали за значно завищеними цінами, в тому числі і в рамках процедур закупівель з використанням коштів державного та місцевих бюджетів.

Для цієї діяльності використовувалися зареєстровані за кордоном компанії, що не є виробниками медичного обладнання. Зокрема, йдеться про такі фірми, як "In Med s.r.o.“, "In-X medical s.r.o.”, “Panax F.C.S. s.r.o.” тощо. Ці фірми зареєстровані у Словаччині.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення