Всього 50 км на схід: Арестович назвав ключ до війни на Донбасі

 Обозреватель

Українській армії досить просунутися на 50 кілометрів углиб окупованої території Донбасу, щоб "республіки" втратили будь-який сенс. Таку думку в коментарі "Обозревателю" висловив військовий аналітик Олексій Арестович.

Як нагадав експерт, вся окупована територія "глибиною максимум 150 кілометрів". Таким чином, "якщо ми пересуваємо лінію протистояння на 50 кілометрів на схід, то "ЛНР" і "ДНР" втрачають сенс, тому що вся територія, яка у них залишиться, буде під вогневим контролем української армії. Наша артилерія прострілює практично все, що там є. А жити під постійним вогневим контролем ворога - економічно неспроможно, соціально неспроможно".

У цьому контексті Арестович зауважив: активність терористів в околицях Донецька пов'язана з тим, що українські позиції розташовані дуже близько до "столиці молодої республіки" - "приблизно на тій самій відстані, що і Бровари від Києва".

"По суті, нам треба взяти Горлівку, і у них дуже сильно зіпсуються справи. Горлівка - ключ до всього фронту. Вона розділяє "ДНР" та "ЛНР", як і Дебальцеве, вона виходить на перехрестя доріг - з Донецька до Луганська, з Харкова - в Ростов", - пояснив Арестович. "Той самий трюк вони весь час намагаються зробити з нами", - розповів експерт.

"Якби ми взяли Горлівку, то цього б дуже сильно вистачило, щоб суттєво посилити нашу позицію. А далі й торгуватися можна по-іншому - з позиції сили", - додав він.

Таким чином, "є військове рішення, було б бажання. Як я розумію, в українського керівництва такого бажання немає", - зауважив він. Водночас експерт не виключає, що на позицію українського керівництва можуть вплинути переговори з прем'єр-міністром Туреччини, який перебуває у Києві.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення