Встановлено особу одного з нападників на церкву у Франції

 Reuters

Влада Франції встановила особу одного з терористів, які напали на церкву на півночі Франції. Ним виявився 19-річний Адель Керміш.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на прокурора Франсуа Моленса.

Керміш перебував під слідством після двох спроб виїхати до Сирії. У 2015 році він деякий час перебував під арештом, але в березні 2016 року його відпустили до винесення судового рішення. Він носив електронний браслет, а будинок йому дозволялося залишати всього на кілька годин на день.

Встановити особу другого терориста не вдалося, зазначив прокурор.

Раніше повідомлялося, що відповідальність за захоплення заручників і вбивство священика в церкві у Сент-Етьєн-дю-Рувре взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава". Як випливає з офіційної заяви ІДІЛ, нападники діяли згідно з закликом угруповання посилити атаки на країни коаліції.

Напередодні, 26 липня, двоє чоловіків увірвалися в церкву в Сент-Етьєн-дю-Рувре під час ранкової меси. Погрожуючи ножами відвідувачам церкви, вони взяли в заручники п'ятьох осіб, в тому числі священика і двох черниць. Священик, 84-річний Жак Амель, був убитий. Ще одну людину поранено, її стан здоров'я оцінюється як вкрай важкий. Життю решти заручників ніщо не загрожує, зараз з ними працюють лікарі та психологи.

Нападників застрелили спецпризначенці.

Нагадаємо, що мер Канн закликав "приборкати і викорінити фанатичні відхилення" після нападу на церкву у Франції.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення