Вторгнення Росії в Україну: генерал оцінив переміщення військ РФ

 Обозреватель

Останнім переміщенням російських військ біля кордонів з Україною не слід надавати особливого значення, оскільки вони можуть бути пов'язані з цілою низкою причин, але Україні слід завжди допускати можливістьвторгнення Росії і тримати в бойовій готовності «не лише Збройні Сили, а й резерв».

Таку думку «Обозревателю» висловив генерал-полковник у відставці, колишній начальник Генерального штабу ЗСУ, колишній перший заступник міністра оборони України Анатолій Лопата.

«Ми всі прекрасно розуміємо, що причини таких маневрів можуть бути різні: масштабні навчання, передислокація військ з іншими завданнями. Наприклад, західний кордон РФ завжди був порожній, там ніколи не було військ», - зауважив генерал.

Він визнав: «Російська Федерація має право робити все, що їй заманеться, в межах своєї території».

У той же час Лопата переконаний в тому, що держави, що мають спільний кордон з Росією, «повинні дуже уважно придивлятися до того, що відбувається на її території і просто готувати себе, готувати війська, готувати народ до різних варіантів розвитку подій».

«Я не надавав би цим маневрам особливого значення, проте я б зайнявся тим, чим нам треба було зайнятися вже давно: жити в умовах воєнного часу. Ми сьогодні живемо в умовах миру, хоча кожен день у нас гинуть люди. Ми соромимося говорити про те, про що варто було б говорити кожен день - про можливе вторгнення РФ в Україну і необхідність утримання в бойовій готовності не лише Збройних Сил, а й резерву, який до того ж треба готувати. І багато чого іншого треба, щоб забезпечити свою незалежність», - підкреслив генерал.

Як писав «Обозреватель», журналіст Андрій Цаплієнко в своєму Facebook повідомив про те, що протягом останнього тижня в Росії спостерігається небачене пересування військової техніки, яка рухається не в Білорусь на спільні військові навчання "Захід-2017", а до кордонів України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення