Вважають, що дав хабар Новаку: власнику дорожньо-будівельної групи компаній призначили заставу (фото)

Власнику дорожньо-будівельної групи компаній, підозрюваному у хабарі колишньому голові Укравтодору Славоміру Новаку, обрали запобіжний захід у вигляді 15 млн 160 грн застави. Рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє прес-служба ВАКС в середу, 21 квітня.

Підозрюваного зобов'язують прибути за першим викликом до слідчого, прокурора, суду; не виїжджати за межі Києва і Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора і суду про зміну місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з визначеними в постанові слідчого судді особами. Термін дії обов'язків - до 20 червня 2021 року.

Водночас він повинен не пізніше п'яти днів з дня обрання запобіжного заходу (20 квітня - ред.) внести кошти на рахунок ВАКС.

Нагадаємо, Новак був затриманий в Польщі минулого літа. Екс-главу Укравтодору підозрюють в розкраданні грошей, які міжнародні організації виділяли для ремонту доріг в Україні. Розслідування щодо нього одночасно вели правоохоронці Польщі та України. Офіс генпрокурора України направив до компетентного органу Польщі письмове повідомлення про підозру для вручення Новаку. Йому інкримінують умисне невиконання рішення суду і перешкоджання його виконанню.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення