ВВC надали неспростовні доказі корумпованості Володимира Путіна (відео)

Звинувачення в корупції президента РФ Володимира Путіна, раніше озвучені заступником міністра фінансів США Адамом Шубіним на каналі ВВС, знайшли своє чергове підтвердження. Про йдеться на громадянську платформу для петицій change.org.

“Ми бачили, як він (Путін) за державний рахунок збагачує своїх друзів, своїх близьких союзників за допомогою державних активів... Як на мене, це корупція”, ― повідомив Шубін американському каналу і тим самим представив офіційну позицію уряду США по відношенню до російського президента.

Уряд США ввів персональнi санкції, спрямовані проти оточення президента РФ, але вперше в корумпованості звинуватили саме Путіна, уточнює ВВС. Офіцільна позиція Кремля, що була озвучена прес-секретарем Путіна Пєсковим, повністю спростовує звинувачення та називає їх “чистою вигадкою”.

Сьогодні, як стало відомо з відкритих джерел, в Росії збираються підписи під петицією про залучення наближеного до Путіна Анатолія Чубайса до кримінальної відповідальності за розкрадання державних коштів з “РОСНАНО”, керівником якої він є.

На даному етапі ініціатори петиції звернулися до Генсека ООН Пан Гі Муна. Укладачі документу наполягають на проведенні міжнародного розслідування протиправних дій президента РФ Володимира Путіна з перспективою подальшого арешту рахунків та активів ВАТ “РОСНАНО” та афілійованих з ним структур.

Крім того, мова йде про арешт особистих рахунків Чубайса, повернення вкрадених коштів громадянам Росії тощо. У петиції повідомляється, що Путін, використовуючи своє службове положення, створив умови для збагачення Чубайса за рахунок державних активів. Так, за ініціативою Путіна була заснована ДК “Роснанотех”, з якої Чубайс, що був генеральним директором, викрав під виглядом проекту “Унірем”, 810 млн рублів (близько 25 млн доларів).

“Петиція до Генерального секретаря ООН з приводу корупції Володимира Путіна відповідно до Конвенції ООН проти корупції, безумовно, не повинна залишитися поза уваги. Те, що Путін створив у себе в країні систему для особистого збагачення окремої групи людей ― вочевидь. Навряд це новина. Адже мова йде про банальну крадіжку бюджетних коштів і перерозподіл грошових потоків”, ― вважає український полiтоглядач Сергiй Руденко.

Нагадуємо, що відповідно до Конвенції проти корупції, прийнятої резолюцією 58/4 Генеральної Асамблеї від 31 жовтня 2003 року, ООН, до складу якої входить Росія, зобов’язана реагувати на подібні сигнали. Тобто, в разі наявності доказової бази, Володимира Путіна очікує проведення розслідування та кримінальне переслідування за корупцію.

За словами Руденка, в цілому ситуація виглядає так: “Сьогодні Путін як політик грає на межі фолу. Анексія Криму, розв’язана війна на Донбасі, сирійська авантюра свідчать про те, що президент Росії має намір і далі публічно ігнорувати громадську думку в світі. Йому наплювати на Радбез ООН, на реакцію Європи і вимоги G-20. На цьому тлi згадка про внутрішню корупції в Росії ― не більше ніж дрібна неприємність для господаря Кремля. Але це ― до певного моменту. В будь-якому разі Росія нестиме відповідальність і за Сирію, і за Україну. Ось тоді Володимиру Путіну можуть згадати і “кришування” розкрадання Анатолієм Чубайсом 800 млн рублів з РОСНАНО під виглядом проекту “Унірем”.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення