Вже офіційно: окупаційні війська прорвалися на "Азовсталь" (відео тяжких боїв)

Окупаційні війська Росії вже на території "Азовсталі", зв'язок із українськими захисниками наразі відновлено. Про це повідомив голова делегації України на переговорах з Росією, народний депутат і голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія у коментарі "Радіо Свобода". Подробиць він не навів.

"Другий день тривають спроби штурму заводу. Російські війська на території "Азовсталі" перебувають вже", – зазначив Арахамія з посиланням на слова командира полку "Азов".

У зведенні Генштабу станом на 18:00 зазначалося, що російські загарбницькі війська здійснюють спроби знищення українських підрозділів в районі "Азовсталі" у Маріуполі. Водночас росіяни не мають успіху.

Тим часом інформація про прорив загарбників на "Азовсталь" з'явилася у ЗМІ сьогодні. Повідомлялось, що на "Азовсталі" тяжкі бої, а зв'язку з українськими бійцями немає.

Про те, що армія Росії продовжує блокувати наші підрозділи в районі заводу "Азовсталь", раніше на брифінгу повідомив Спікер Міноборони України Олександр Мотузяник. Водночас радник керівника Офісу президента Олексій Арестович заявив, що інформація про прорив окупантів на "Азовсталь" потребує уточнення.

"Були численні спроби штурмів. Не припиняються артилерійські та ракетно-бомбові удари. Яка ситуація там прямо зараз, я сказати не можу – з нашими підрозділами поки що немає зв'язку", – повідомив Мотузяник.

Як відомо, Маріуполь заблокований російською армією з 1 березня. На заводі "Азовсталь" зібралися захисники України: полк "Азов", частина морських піхотинців, прикордонників та нацгвардійців. У підземеллях заводу ховаються від бомб та обстрілів армії РФ цивільні люди. Учора 156 цивільних осіб, яких евакуювали 1 травня з території заводу "Азовсталь" у Маріуполі, прибули до Запоріжжя. На заводі залишаються ще частина цивільних та військові, багато з них поранені.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення