WADA: Путін міг впливати на приховування допінгових результатів

 Дождь

Президент Росії Володимир Путін міг впливати на приховування позитивних допінг-проб російських легкоатлетів, так як його пов'язувала дружба з президентом Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) Ламином Діаком, повідомляє в четвер, 14 січня, AP, посилаючись на нову опубліковану частина доповіді Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA)

Агентство повідомляє, що юрист IAAF особисто передавав Діаку відомості про позитивні допінг-проби російських спортсменів. Після того, як він передав відомості, то запитав, які той збирається прийняти дії. Діак сказав юристу, що він перебуває у важкій ситуації, яку може вирішити лише Володимир Путін».

У доповіді сказано, що після цього ніхто з дев'яти російських атлетів не взяв участь у змаганнях, однак їхні справи не були розслідувані.

У доповіді WADA також йдеться, що в 2012 році в Москві пройшла зустріч з якимось консультантом з російського телебачення. На ній був консультант IAAF Тато Массата Диака і Хабіба Кіссе. На зустрічі обговорювалася проблема з ціною в шість мільйонів доларів на права для російського телебачення на трансляцію чемпіонату світу з легкої атлетики.

Вартість прав пізніше несподівано зросла до 25 мільйонів доларів

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення