Wall Street Journal: США планують посилити санкції проти РФ

 The Wall Street Journal

Конгрес США може піти на чергове посилення санкцій, які реально зможуть вплинути на амбіції Путіна, повідомляє The Wall Street Journal.

"Затвердивши нові санкції проти Росії, американські законодавці можуть надіслати потужний сигнал Москві, що продовження нею агресії проти України і зростаюча участь у війні в Сирії змусять Росію платити високу ціну", - пише видання, зазначаючи, що ухвалений раніше США проти РФ пакет санкцій виявився явно неефективним і не завадив Путіну чинити тиск на інші країни.

За Конституцією США, президент має величезну владу для реалізації зовнішньої політики, але також існує кілька кроків - практичних і символічних - які може зробити Конгрес для демонстрації рішучості по відношенню до Росії, чого так і не було зроблено з боку адміністрації Обами.

Конкретизуючи, які саме санкції з боку США можуть очікувати Росію найближчим часом, автори публікації відзначають, що це, в першу чергу, торкнеться нафтопереробної промисловості РФ. Уразливими в цьому плані можуть бути НПЗ.

"У той час, як Росія є одним з найбільших світових виробників на енергетичному ринку, її переробні потужності застаріли, з низькою якістю продукції, без резервних потужностей, а інфраструктура відчуває відчайдушні потреби у значних інвестиціях", - пише видання.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення