З 1 грудня припиняє діяти пільговий режим перебування українців на території РФ

 Громадське.ТВ

Якщо громадяни України перебувають в Росії більше ніж 90 днів три місяці і не оформляють дозвільні докмуенты, до них можуть бути примненены заходи адміністративного характеру Федеральна міграційна служба Росії з вівторка, 1 грудня, анулювала пільговий режим перебування в країні для громадян України. Про це повідомляє видання ТАСС з посиланням на прес-службу відомства.

«Ми після 1 грудня будемо включати механізм закриття в'їзду для порушників міграційного законодавства Росії з України, виключаючи південно-схід», — пояснив глава ФМС Костянтин Ромодановський. Тобто, якщо громадяни України перебувають в Росії більше ніж 90 днів три місяці і не оформляють дозвільні докмуенты, до них можуть бути примненены заходи адміністративного характеру.

В тому числі – заборону на в'їзд в Російську Федерацію. У прес-службі українського МЗС зазначають, що з липня минулого року по серпень нинішнього для громадян України діяв тимчасовий пільговий міграційний режим — дозволялося перебувати на території Росії безвиїзно без отримання відповідних дозвільних документів більше 90 днів.

Однак з 1 листопада українці повинні були звернутися в російську міграційну службу для визначення статусу свого перебування. Також повинні були отримати відповідний дозвіл – патент на працевлаштування або проживання. Виняток – лише для тих, хто приїхав в Росію із зони бойових дій – для них пільговий міграційний режим продовжений.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення