З 2020 року українська армія переходить на англійську мову

 BBC Україна

У 2020 році військові Збройних сил України почнуть вивчати англійську мову. За словами заступника начальника Генштабу Сергія Наєва, це буде одним зі шляхів української армії до стандартів НАТО.

У наступному році в ЗСУ мають посилити вивчення англійської мови, у тому числі за допомогою інструкторів західних партнерів. Загалом мовиться про курси у вищих військових навчальних закладах.

"Всі військовослужбовці, починаючи від солдата до генерала, будуть поступово вивчати англійську мову, щоб знати і вміти використовувати штабні документи. І щоб можна було нормально спілкуватися під час міжнародних навчань",- розповів заступник начальника Генштабу.

Водночас він підкреслив, що вивчення англійської буде додатковим фактором мотивації для військових, які прагнуть кар'єрного зростання. Перевагу надаватимуть саме тим військовим, які володіють англійською.

В останні роки у лавах Збройних сил України триває активна інтеграція з Північноатлантичним альянсом. Українські бійці часто проводять спільні навчання з натівцями, зокрема, бойові ветерани діляться власним польовим досвідом протистояння російській армії. Крім того, українські миротворці беруть участь у 9 миротворчих операціях Організації Об'єднаних Націй, де напряму співпрацюють з військовими з усього світу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення