З 27 березня Україна повністю закриє кордон

Влада України посилює заходи на час дії в країні надзвичайної ситуації, викликаної пандемією коронавірусу COVID-19. З 27 березня буде закрито всі кордони. Про це сказав президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні у четвер, 26 березня.

"Цей режим (надзвичайної ситуації - ред.) - не про диктатуру, це - про дисципліну. Сьогодні ми діємо настільки жорстко, наскільки цього вимагає сьогодення і виклики майбутнього. Саме тому, до кінця п'ятниці, 27 березня, буде закритий державний кордон та припинені всі пасажирські перевезення", - сказав Зеленський.

Він нагадав, що ще два тижні тому закликав громадян терміново повернутися в Україну і більшість зробила це самостійно. Ще понад 80 тисяч людей повернулося на батьківщину з допомогою влади. Але зараз, за словами Зеленського, вже немає часу чекати. Влада опинилася перед важким вибором між громадянам, які ще за кордоном, і безпекою 40 млн осіб всередині країни.

Також Зеленський пообіцяв, що в Україні введуть жорсткі заходи для контролю за цінами під час карантину.

"Зробимо все, щоб не допустити зростання цін на товари першої необхідності в регіонах. Оскільки заклики до совісті деяких продавців не допомогли, буде пакет жорстких заходів, який зіпсує плани всім спекулянтам", - заявив глава держави.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення