З Авдіївки евакуювали 244 людини, серед них 114 дітей

 УНН

З Авдіївки евакуйовано 244 особи, з них 40 людей похилого віку та 114 дітей. Про це УНН повідомили в прес-службі ДСНС України.

“Станом на 16 год. 3 лютого з Авдіївки евакуйовано 44 людини (з них 19 дітей) до пансіонату „Перлина Донеччини“ у Святогірськ”, — скзаано у повідомленні.

Загалом з міста евакуйовано 244 особи, з них 40 людей похилого віку та 114 дітей.

Також повідомляється, що функціонує 1 пункт життєзабезпечення (7 наметів ДСНС, 1 благодійної організації), 3 стаціонарних пункти обігріву, до яких звернулось понад 9242 чоловіки, з них 4228 людей похилого віку та 1236 дітей. Забезпечено харчування 3 польовими кухнями.

Нагадаємо, у районі Авдіївки декілька днів спостерігається загострення ситуації, її активно обстрілюють бойовики. Вперше за декілька місяців ворог застосував “Гради” для обстрілів житлових кварталів.

В Авдіївці оголосили надзвичайний стан.

До міста відправили додаткові екіпажі поліції. Військові, рятувальники, міжнародні організації допомагають місцевим жителям. Зокрема, в Авдіївці розгорнули пункти обігріву, польові кухні. У місто привозять електрогенератори, гуманітарну допомогу.

Повномасштабна евакуація міста наразі не проводиться, утім люди можуть виїжджати самостійно. Важкохворих і людей з особливими потребами вивезли з Авдіївки.

Ескалація в районі Авдіївки викликала реакцію з боку міжнародної спільноти. Загострення ситуації занепокоїло у ЄС, США, Велику Британію, Канаду, РЄ, ПАРЄ. Відбулося екстрене засідання постради ОБСЄ щодо ситуації в Авдіївці, де держави-учасниці закликали Росію взяти відповідальність за ситуацію в місті.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення