З фонтану в Римі дістали 1,4 млн євро (фото)

З фонтану ді Треві- найбільшого фонтану у Римі, працівники комунальних служб витягли 1.4 млн євро. Про це повідомляють на своїх сторінках користувачі Фейсбук

Фонтан Треві (італ. Fontana di Trevi) — найбільший фонтан у Римі, заввишки 25.9 метрів і 19.8 метрів заширшки. Є найбільш «амбіційним» фонтаном в Римі в стилі бароко.

Історія фонтана почалася в 1629 році. Фонтан на перехресті трьох доріг позначав основне місце одного з 11-ти акведуків Рима лат. «Aqua Virgo». Римські інженери знайшли джерело чистої води за 22 кілометри від міста.

У 1453, папа Миколай V закінчив вдосконалення акведука італ. Acqua Vergine і побудував простий резервуар, спроектований архітектором-гуманістом Альберті Леоном-Баттіста.

У 1629 Урбан VIII назвав фонтан банальним і попрохав скульптора Лоренцо Берніні створити нові ескізи, але коли папа помер, проект було закрито. Роботи над фонтаном розпочалася в 1732 році і закінчилася в 1762 під керівництвом архітектора Ніколо Сальві. Він прибудував до фасаду існуючого палацу декоративну стіну у вигляді римської тріумфальної арки з могутньою центральною круглою нішею для Океану, що панує над морськими потоками. Центральне місце у фонтані займає фігура Нептуна, що стоїть на колісниці у вигляді раковини, запряженої парою морських коней, яких ведуть двоє тритонів. Середня ніша, або екседра, має колони для максимального освітлення та тіней.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення