З "коронавірусних" лікарень Києва вивозили небезпечний вантаж і кидали на звалищі (фото)

Співробітники Служби безпеки України в Київській області виявили, що комерційна структура вивозила з лікарень небезпечні відходи і скидала їх на звалищі. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Згідно з даними слідства, відома компанія, яка спеціалізується на утилізації використаних медичних і біологічних матеріалів, уклала договір про утилізацію відходів з лікарнями Київської області, де приймають хворих на коронавірус.

Після цього зазначені матеріали - серед яких маски, халати та інше, вивозилися працівниками компанії на сміттєві звалища замість утилізації на ліцензованих потужностях. Співробітники СБУ зуміли виявити кілька таких скидів небезпечних відходів, в ході одного з них 4 тонни відходів з лікарні скинули на полігон в Київській області.

Співробітники СБУ також провели обшуки в офісах компанії і вилучили документи і техніку. У прокуратурі готують підозру по ст. 325 (порушення санітарних правил щодо запобігання інфекційних хвороб) і ст. 191 (привласнення і розтрата майна із зловживанням службовим становищем) КК України.

Також в СБУ готують звернення до Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища для скасування ліцензії цієї компанії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення