З МЗС України звільнили високопоставленого дипломата

 СЕГОДНЯ

Ліщишин звільнено з формулюванням "за порушення присяги", підставою для такого висновку стали результати службового розслідування

Скандально відомий дипломат, перший секретар посольства України в Словаччині Оксана Ліщишин, яка "засвітилася" в контрабандних схемах, звільнена з дипломатичної служби. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України – керівник апарату Вадим Пристайко.

"Вона звільнена з формулюванням "за порушення присяги". Це пов'язано саме з епізодом щодо контрабанди. Підставою для такого висновку стали результати службового розслідування", – розповів він.

Зазначимо, слідчим відділом прокуратури Закарпатської області відкрито кримінальне провадження за фактом зловживання владою або службовим становищем, а також службового підроблення посадовими особами посольства України в Словаччині МЗС України (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України)".

За словами Пристайко, МЗС не має висновками правоохоронних органів з відкритого виробництва.

"На жаль, службове розслідування має обмежені законом часові рамки, тому ми не дочекалися висновків правоохоронних органів. Але я дуже сподіваюся, що прокуратура і суд дадуть належну оцінку діям Оксани Ліщишин", – додав керівник апарату МЗС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МЗС України не звільнив першого секретаря посольства України в Словаччині Оксану Ліщишин, чоловік якої намагався контрабандою провезти 60 тисяч пачок цигарок, видаючи їх за дипломатичний вантаж.

Тоді, за станом на 21 вересня, у Оксани Ліщишин не було посади в МЗС, але вона і не була звільнена з дипслужби, оскільки на той момент у МЗС не було правових підстав для звільнення Ліщишин до "завершення розслідування (скандалу навколо схеми з контрабандою сигарет) і відповідних висновків".

Тоді, коментуючи ситуацію з Ліщишин, Вадим Пристайко зазначив, що "міністерство надзвичайно болісно сприймає удари по репутації, які наносять нечисті на руку співробітники. Але і прикривати нікого не збирається".

Як відомо, 23 травня чоловік Оксани Ліщишин в автомобілі з дипломатичними номерами намагався вивезти з країни майже 60 тисяч пачок цигарок під виглядом дипломатичного вантажу.

Пізніше стало відомо, що Сергій Ліщишин здійснив десятки рейсів через кордон, ймовірно, з контрабандою.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення