З початку року потонуло 907 людей - ДСНС

Рятувальники вкотре застерігають: нехтування правилами безпеки під час відпочинку на воді з високою вірогідністю може стати причиною трагічних наслідків. Підтвердженням тому є тривожна статистика, яка не лякає відчайдухів. Наразі навіть у перерві між дощами і похолоданням люди знаходять час скупатися на місцевих річках чи озерах. Оскільки останні у більшості не обладнані рятувальними постами та не пристосовані до безпечного відпочинку, наслідки не змушують на себе довго чекати... Так, тільки з початку серпня потонуло вже 70 людей, 8 з яких — діти. Всього ж упродовж року вода забрала життя вже 907-ми осіб.

Так, 15 серпня на Київщині, а саме у с. Бобриця Києво-Святошинського району водолазно-рятувальним відділенням в річці Ірпінь виявлено, вилучено з води та передано працівникам поліції тіло чоловіка 1992 року народження, який потонув ще 14 серпня.

15 серпня на Чорному морі в с. Затока Б-Дністровського району Одеської області під час купання зник юнак 2001 року народження. Водолази обстежили 700 м2 дна моря, проте зниклого не знайшли. Вже сьогодні, 16 серпня, пошуки продовжуються.

Ще один громадянин зник під час купання в Чорному морі у с. Лиман Татарбунарського району, а саме на території курорту «Катранка». Його пошуки також продовжились з ранку 16 серпня.

Водночас, дивом вдалося уникнути трагедії у Черкасах. Упродовж 15 серпня в місті зафіксовано 2 випадки порятунку людей, які не впорались з керуванням своїх плавзасобів. Спочатку в районі пляжу «Митницький», під час катання на дошці для сапсерфінгу, поривами вітру почало відносити на фарватер чоловіка 1989 року народження. Рятувальниками Черкаської міської комунальної аварійно-рятувальної служби його було доставлено на берег. Після цієї події, менше ніж за годину, на тому ж пляжі, перекинувся “каяк” із двома чоловіками, один з яких виявився громадянином Італії. Їх місцеві рятувальники також оперативно доставили на берег. В обох випадках потерпілі вчасно отримали необхідну допомогу та важливий життєвий урок.

Тож, зважаючи на кількість надзвичайних подій біля водойм, Державна служба України з надзвичайних ситуацій застерігає:

ніколи не пірнайте в незнайомих місцях;

не лишайте дітей без нагляду біля води та не дозволяйте їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки;

не запливайте далеко. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах;

не заходьте у воду в стані алкогольного сп'яніння;

не наближайтесь до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас;

температура води повинна бути не нижче +17 °С;

плавайте у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3 - 5 хвилин;

слідкуйте за штормовими попередженнями і не виходьте у плавання на човнах при сильних поривах вітру;

пам'ятайте: відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення