З полону бойовиків повернули студента, захопленого за підняття українського прапора

 Канал 112

З полону бойовиків повернули студента, захопленого за підняття українського прапора над школою у Луганську. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що студент одного з вінницьких ВНЗ, уродженець Луганської області, в 2017 році разом з батьками виїхав на окуповану територію для вирішення майнових питань.

Під час перебування у Луганську хлопець разом з патріотично налаштованими місцевими жителями підняв на флагштоку біля школи, де він раніше вчився, прапор України. Також вони намалювали на фасаді школи українську символіку.

Хлопця затримали бойовики і тримали в приміщенні місцевої пенітенціарної установи. Зазначається, що до полонених застосовували заходи психологічного і фізичного тиску.

"Внаслідок ефективної оперативної комбінації співробітники СБ України незаконно вивели затриманого юнака на підконтрольну українській владі територію і повернули до Вінниці", - сказано в повідомленні СБУ.

Управлінням СБУ у Вінницькій області відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 146 ("Незаконне позбавлення волі або викрадення людини") Кримінального кодексу України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення