З Шулявським мостом знову проблеми: треба ще 700 мільйонів, аби добудувати

Фонд держмайна оцінює вартість п’ятого цеху Першого київського машинобудівного заводу у майже 700 мільйонів гривень. Київська міська державна адміністрація повинна викупити цю нерухомість, щоб добудувати Шулявський шляхопровід. Про це заявив перший заступник Київського міського голови Микола Поворозник.

"Розвалити аварійну будівлю (заводський цех, - Ред.), зробити там благоустрій, побудувати один заїзд — це робиться достатньо швидко. Це якщо нам вдасться домовитися з Фондом державного майна щодо п'ятого цеху заводу "Більшовик", – заявив Поворозник.

За його словами, Фонд держмайна просить за цех майже 700 мільйонів гривень.

"На нашу думку, це дуже завищена цифра. Ми не хочемо нічого задарма, і в той же час не хочемо ні за що переплачувати. Технічний стан і вартість будівлі має оцінити експерт", – сказав Поворозник.
"Ми бачимо спробу оцінити цей об'єкт захмарними цифрами з урахуванням укладених орендних договорів з компаніями, що торгують в цеху секонд-хендом. Тобто з урахуванням потенційно недоотриманого прибутку від оренди майна", – додав він.

Водночас Поворозник запевнив, що в кошторисну вартість розв’язки ця сума не входить.

"Київська міська рада вже вирішила викупити це приміщення для громадських потреб за реальну ціну. Майже 700 млн — завищена сума, враховуючи, що земля під об'єктом належить громаді", – заявив перший заступник голови КМДА.

"Передостанні перемовини давали оптимізм. Останні розмови — надія є, але вона стає трошечки туманною. За такі цифри купувати приміщення цеху, що розвалюється, для мене абсурдно. Але ми в процесі переговорів", – запевнив чиновник.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення