З території Ємену в бік Саудівської Аравії запущені дві балістичні ракети - ЗМІ

 РБК

Дві балістичні ракети були запущені з території Ємену в бік Саудівської Аравії, заявили сили коаліції арабських держав, яка виступає в підтримку офіційної влади Ємену, передає саудівське державне агентство SPA.

Одна з ракет була перехоплена ППО і впала на території Ємену, стверджують в коаліції. Друга впала в пустелі на схід від саудівського міста Наджран. Командування коаліції у зв'язку з цим підкреслило, що тривале перемир'я в існуючих умовах неможливо, і вона дасть відсіч повстанцям-хуситам.

Крім того, коаліція закликала світове співтовариство проявляти обережність, оскільки хуситы, на її думку, загрожують стабільності та безпеці в регіоні.

8 грудня президент Ємену Абд-Раббу Мансур Хаді звернувся до коаліції з пропозицією на тиждень припинити військові дії проти повстанців.

Він підкреслював, що перемир'я має автоматично продовжуватися у разі його дотримання. Конфлікт між хуситами і сунітським керівництвом Ємену триває з 2004 року. Він загострився у вересні 2014 року, коли повстанці захопили Сану, столиці Ємену. Після цього коаліція арабських держав, очолювана Саудівською Аравією, почала військову операцію в Ємені

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення