З жовтня у підрозділах бойоків служитимуть тільки військовослужбовці з російськими паспортами - розвідка

 СЕГОДНЯ

Командування зброєних сил РФ вживає заходів для прискорення “паспортизації” населення на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях. Про це під час брифінгу повідомив речник пресслужби Міністерства оборони України полковник Максим Праута з посиланням на дані Головного управління розвідки

“За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування ЗС РФ вживає заходів для прискорення так званої паспортизації населення на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях шляхом зміни порядку проходження військової служби у складі 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ”, — йдеться в повідомленні.

Зокрема, з 1 жовтня цього року у підрозділах російсько-окупаційних військ служитимуть тільки військовослужбовці з російськими паспортами і особи, які розпочали оформляти російське громадянство встановленим порядком.

“Збільшенням кількості російських громадян на тимчасово окупованій території за рахунок місцевих жителів Росія намагається посилити свої позиції на міжнародних переговорах з врегулювання ситуації на Донбасі”, — повідомив Максим Праута.

Крім того, за його словами, у такий спосіб РФ планує не допустити втрати свого впливу в регіоні у разі змушення її погодитись на окремі поступки з реалізації Мінських угод і зберігає потенціал для подальшої агресії проти України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення