За 4 тис доларів: в Івано-Франківську іноземка "замовила" колишнього чоловіка

В Івано-Франківську співробітники Служби безпеки України попередили замовне вбивство громадянина однієї з країн Євросоюзу та затримали організаторку злочину, його колишню дружину, яку суд зобов’язав виплачувати аліменти. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

"Оперативники спецслужби отримали інформацію, що іноземка, яка навчається в одному з вишів обласного центру, підшукує виконавця для здійснення вбивства. Правоохоронці встановили, що жінка планує "прибрати" свого колишнього чоловіка. Мотивом стало те, що після розлучення їхня спільна дитина залишилася з батьком, а саму жінку суд зобов'язав сплачувати аліменти", - сказано у повідомленні.

За даними СБУ, життя колишнього чоловіка вона оцінила в 4,3 тисячі доларів США. При цьому вбивство мало бути скоєне за кордоном та виглядати як нещасний випадок, що забезпечило б їй алібі.

Правоохоронці затримали замовницю та "кілера" у момент передачі авансу - 500 доларів поряд із будинком, де жінка винаймала квартиру.

У межах відкритого кримінального провадження за п. 11 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене на замовлення) Кримінального кодексу України зловмисниці повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає позбавлення волі строком до 15 років.

Про затримання іноземної громадянки повідомлено консульство іноземної країни.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення