За Дубневича внесли заставу у 100 млн грн - адвокат

 УНН

За народного депутата Ярослава Дубневича вчора, 7 листопада, до оголошення постанови Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду внесли 100 млн грн застави. Про це розповів адвокат Дубневича Олексій Шевчук.

"Станом на вчора, 7 листопада, до оголошення (постанови Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду – ред.) була внесена застава у розмірі 100 млн грн. Дубневича ніхто не мав права затримувати. Це особиста ініціатива Національного антикорупційного бюро…" - сказав Шевчук.

За його словами, в момент оголошення рішення Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду вже діяла сплачена застава.

"Тобто новина про те, що йому обрали тримання під вартою, не правдива, тому що у нього вчора увечері почала діяти застава, а держава йому винна 10 млн грн", - розповів адвокат.

За його словами, апеляційна судова інстанція не мала права вчора його брати під варту. "Це оперативне рішення з вулиці Банкової", - додав він.

"Вони не мали права його затримувати, адже він сам прийшов до суду та приніс платіжки про внесення застави", - сказав Шевчук.

Також Шевчук заявив, що наразі ніхто не знає, де перебуває Дубневич.

"У вчорашньому рішенні суду не вказано, хто його повинен доставити та куди. Ні в одному пункті апеляції не вказано, в якому місці він має триматися", - додав адвокат.

Нагадаємо, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду обрала народному депутату Ярославу Дубневичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 90 млн грн.

Як повідомлялося раніше, нардеп підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення