За кілька днів до націоналізації з ПриватБанку вивели майже 137 млн, - ЗМІ

Менеджери ПриватБанку, яких звинувачують у виведенні коштів, мають відношення до переказу на рахунок дніпропетровської страхової копанні "Інгосстрах" близько 137 млн грн. Це зробили за три дні до націоналізації банку – 16 грудня 2016 року, повідомляє Обозреватель.

Зазначається, що Генеральна прокуратура веде цю справу ще з 2017 року. НАБУ підозрює в зазначеному злочині колишнього главу банку Олександра Дубілета, його першого заступника Володимира Яценка і колишню керівницю одного з відділень ПриватБанку, яка одночасно працювала в "Інгосстрах", Олену Бичихіну.

16 грудня вони в терміновому порядку підозрювані підписали додаткові договори з "Інгосстрах" та нібито перерахували два депозити за курсом долара і перевели в цілому 137 млн грн.

Сверджується, що підписувати такі договори менеджери банку не мали права.

Гроші нібито перевели двома траншами в 7,4 млн і 124,4 млн грн.

Відносно угод з "Інгосстрах" вже проводять розслідування за статтями ч. 2 ст. 364-1, ч. 5 ст. 191 КК (зловживання службовим становищем та привласнення майна). Що цікаво, Бичихіна також значиться в управлінні (засновувала, була підписантом або керівником в різний час) цілої низки компаній: "Приват-Термінал", "Приват-Електрон", "Приватагротрейд", "Приват-Альянс".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення