За Mitsubishi Outlander для поліцейських переплатили 9 мільйонів доларів

Вартість кожного автомобіля Mitsubishi Outlander, які закупить Національна поліція України, не повинна перевищувати 44 тисяч доларів. Натомість МВС закупить 635 таких авто за ціною по 58,6 тисяч доларів. Про це пише на своїй сторінці у Facebook автор програми "Надзвичайні новини" Костянтин Стогній.

"Щоб побачити тут корупційну складову, треба створити в Україні ще пару десятків Антикорупційних бюро? Чи, може, розформувати вже створені кормушки для дармоїдів? Прикиньте, під 635 автомобілів Mitsubishi Outlander була виписана тендерна документація поліції. Крім того, МВС пояснило закупівлю цих авто "забезпеченням потреб оборони". При цьому в законі про Національну поліцію в переліку функцій та завдань не має жодних обставин, пов’язаних з забезпеченням оборони. МВС також продовжує порівнювати ціни закупівлі в найдорожчій комплектації, хоча закуповує Mitsubishi Outlander PHEV в базовій версії. Вартістю $58 600 за авто", - пише тележурналіст.

Він також додав, що в країнах Євросоюзу в автосалонах такі авто коштують $40-43 тисяч. З урахуванням всіх мит та акцизів, такий автомобіль з Японії в Україні коштуватиме біля $43 тисяч. З урахування додаткового обладнання для поліцейських машин, їх вартість не повинна перевищувати $44 тисяч.

Нагадаємо, Національна поліція України уклала договір на закупівлю 635 автомобілів спеціального призначення з гібридною силовою установкою Mitsubishi Outlander PHEV на суму 959 мільйонів 441 тисяча 686,65 гривень. Про це повідомляється на сайті електронної системи державних закупівель Prozorro.

Автомобілі будуть куплені, згідно результату проведеного тендеру, у компанії "Ніко Діамант". Критерієм вибору переможця тендера була запропонована учасником ціна.

Зазначається, що Mitsubishi Outlander PHEV - це гібридні електромобілі, які можна заряджати. Іншими словами, автомобіль може їздити як на бензині, так і на електриці.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення