За перекваліфікацію злочину прокурор в Одесі отримав $25 тисяч хабара

В Одесі на хабарі у розмірі 25 тисяч доларів затримали прокурора та посередника. За ці гроші прокурор обіцяв змінити кваліфікацію злочину за фактом шахрайства у великих розмірах. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

"Слідчі управління ДБР затримали прокурора однієї з місцевих прокуратур Одеської області за вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України)", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що за попередньою інформацією, прокурор у змові з цивільною особою, яка виконувала функції посередника, вимагав та одержав 25 тисяч доларів США від учасника кримінального провадження. За "винагороду" він обіцяв змінити кваліфікацію злочину за фактом шахрайства у великих розмірах, а також надалі сприяти звільненню громадянина від кримінальної відповідальності.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення