За підозрою в нападі на автобус «Боруссії» затримали громадянина Росії

 Meduza

Поліція Німеччини затримала за підозрою в причетності до вибухів біля автобуса дортмундської «Боруссії» громадянина Росії 28-річного Сергія В, повідомляє Bild.

У свою чергу AP уточнює, що у підозрюваного подвійне громадянство — Німеччини і Росії.

У заяві, поширеній прокуратурою, йдеться, що Сергій В міг діяти за фінансовими мотивами, розраховуючи на те, що ціна акцій «Боруссії» знизиться після нападу на автобус з гравцями.

Bild з посиланням на джерела повідомляє, що Сергій В міг привести бомби в дію дистанційно з готелю «L Arrivee». У цьому готелі зупинилися футболісти «Боруссії», і вибухові пристрої спрацювали в той момент, коли їх автобус від'їжджав від готелю.

Персонал готелю, як стало відомо Bild, звернув увагу на незвичайну поведінку Сергія В, зокрема, він попросив поміняти йому номер, так як в ньому не було вікон, що виходять на вулицю. Після вибуху, коли гості намагалися покинути готель, Сергій В пішов до ресторану і замовив стейк.

За даними Bild, Сергій В також привернув увагу правоохоронних органів тим, що незадовго до нападу на автобус купив 15 тисяч акцій «Боруссії» на 78 тисяч євро з IP-адреси в готелі «L Arrivee». Банк, через який проходила операція, повідомив про підозрілу операцію в поліцію, припустивши, що мова йде про відмивання грошей.

На різкому падінні акцій «Боруссії» після вибуху, підрахувало німецьке видання, Сергій В міг заробити до 3,9 мільйона євро.

Die Welt, в свою чергу, повідомляє, що Сергій В на початку квітня отримав позику в кілька десятків тисяч євро, який, як припускає видання, витратив на купівлю акцій «Боруссії».

Увечері 11 квітня близько автобуси з футболістами сталися три вибухи, коли «Боруссія» їхала на стадіон з готелю. В результаті вибуху постраждали гравець Марк Бартра і поліцейський, який супроводжував автобус.

Поліція повідомляла, що на місці події були знайдені кілька листівок з ісламістськими гаслами. За підозрою в причетності до вибуху, як оголосила прокуратура 12 квітня, був затриманий ісламський екстреміст, ім'я якого і інші подробиці не розкривалися.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення