За рік до психіатрів звернулися понад 300 тисяч українців, - МОЗ

Впродовж 2019 року за психіатричною допомогою загалом звернулось близько 302 тисяч громадян України.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу щодо ситуації з протидії поширенню коронавірусної інфекції в Україні.

"У нас у 2019 році за психіатричною допомогою загалом звернулось близько 302 тисяч громадян. Це більше, ніж було у 2018 році. Це той вид медичної допомоги, який дуже важливий, і на який ми не можемо не звертати уваги", – наголосив він.

За словами Степанова, починаючи з 1 квітня саме психіатричні лікарні отримали найбільший дефіцит фінансування та опинилися на межі закриття. Особливо це торкнулося спеціалізованих психіатричних лікарень, де лікуються хворі на хронічні психічні захворювання.

Міністр уточнив, що таких закладів – близько 22 тисяч.

Степанов додав, що сьогодні буде проведена нарада з керівниками психіатричних лікарень, а також з усіма провідними фахівцями психіатричної галузі.

"У нас є відповідна концепція щодо розвитку психіатричної допомоги на території нашої країни до 2030 року. Саме з фахівцями галузі я хочу обговорити, як ми будемо її виконувати, які внести зміни, як саме рухати цю галузь медицини", – підсумував очільник МОЗ.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення