"За що їм таке!" Подробиці смертельної НП з дітьми на Прикарпатті

 Обозреватель

Надзвичайна подія сталася 12 липня у приватному будинку селища Войнилів Калуського району. Місцеві жителі досі не можуть відійти від шоку. "Така гарна родина, за що ж їм таке!" - кажуть люди.

Трагедія сталася близько 19:00. 27-річний біологічний батько Михайло Р. залишив удома 1,5 однорічного Сашка і 4-річного Рому, а сам пішов у магазин. Мати малюків, Олександра С., в цей час була на роботі.

Коли чоловік за годину повернувся, то побачив, що в будинку почалася пожежа. Батько відразу кинувся всередину і в одній з кімнат виявив синів, які вже не дихали.

НП сталася в селищі Войнилів Івано-Франківської області

Місцеві жителі згадують, що в день трагедії вся вулиця, де знаходився будинок молодої сім'ї, була заставлена автомобілями.

"Дізнавшись про трагедію, друзі, знайомі і колеги приїхали, щоб допомогти і підтримати батьків... Це такий шок для всіх нас!", - кажуть люди.

За словами місцевих жителів, сім'я Михайла та Олександри була добропорядною. "Батьки любили синів, завжди приділяли їм багато уваги", - кажуть люди.

На сторінці Олександри в соцмережі журналісти знайшли спільні фото родини. У підписах було зазначено: "наші янголята", "улюблені".

За словами односельців, батько з матір'ю часто працювали позмінно, при цьому з малюками завжди був хтось із дорослих. Але в день трагедії трапилося непередбачене.

За попередніми висновками поліції, причиною трагедії стали дитячі пустощі. В одній з кімнат, неподалік від місця можливого загоряння, була виявлена запальничка, саме вона, вважають в поліції, стала причиною НП. Швидше за все, зазначають правоохоронці, дитина взяла запальничку з робочого столу батька.

"На момент події до розетки не були підключені електроприлади, проводка була "чистою", газовими конфорками сім'я не користувалася. Іншого джерела займання, крім запальнички, не встановлено", - розповіла начальник сектору ювенальної превенції ГУ Національної поліції Івано-Франківської області Алла Лемчак.

Вона також зазначила, що на місці загоряння був обгорілий каркас дитячих ходунків. У поліції припускають, що ходунки підпалив старший з братиків, коли грався із запальничкою. Після цього дитина пішла в іншу кімнату дивитися телевізор.

На місці загоряння поліція виявила обгорілі дитячі ходунки

На той час полум'я перекинулося на підлогу і міжкімнатні двері. Але не вогонь, а отруйний газ від горіння став причиною смерті дітей, вважають у поліції.

"Діти задихнулися. Молодшого хлопчика виявили в манежі, а старшого поруч із диваном", - розповіли правоохоронці.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) з поміткою - нещасний випадок і раптова смерть дітей.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення