На Полтавщині керівник держпідприємства "попросив" $100 тисяч у фермерів (фото)

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 6 затримано та повідомлено про підозру одному із заступників директора держпідприємства «Украерорух» за фактом замаху на шахрайське заволодіння чужим майном у особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України). Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, протягом 2019 року, один із керівників держпідприємства, ввівши в оману фермерів, обіцяв їм сприяння в отриманні дозволу на користування земельними ділянками площею 2 тис га, що розташовані на території Полтавської області та належать одному з державних підприємств, для оброблення та вирощування сільськогосподарських культур.

За свої послуги посадовець, який раніше працював начальником регіонального відділення Фонду державного майна України по Полтавській та Сумській областях, бажав отримати від фермерів грошові кошти у сумі 100 тис доларів США. При цьому жодних можливостей виконати обіцянки він не мав, а своє сприяння пояснював начебто наявними у нього впливовими зв’язками за попереднім місцем роботи.

Затримали посадовця після передачі частини обумовленої суми – 70 тис доларів США. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

Викрито правопорушення прокурорами спільно зі співробітниками Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України та слідчими СВ Печерського Управління поліції ГУ Нацполіції у м. Києві.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення