За тиждень співробітники фіскальної служби тричі попалися на хабарях та махінаціях

На хабарі в 37 тисяч доларів 3 вересня було затримано начальника оперативного управління ДФС Тернопільській області Олега Дурняка і заступника оперативного відділу управління Миколу Воробця.

За даними Держбюро розслідувань, податкові міліціонери вимагали хабар від громадянина за його звільнення від кримінальної відповідальності, передає "Голос".

Також 3 вересня в Маріуполі під час чергування загинув 25-річний старший лейтенант податкової поліції. Молоду людину знайшли у власній кімнаті з простреленою з табельної зброї головою. Згідно з основною версією слідства, співробітник ДФС наклав на себе руки (за неофіційною інформацією, під час огляду загиблого відчувався різкий запах алкоголю). Керівництво служби ситуацію коментувати не стало. В.о. глави ДФС Сергій Солодченко відреагував на епізод із затриманням на Тернопільщині, про Маріуполь промовчав, адже керівники відділу, в якому сталася трагедія, були призначені, за інформацією журналістів, за протекцією Солодченка.

4 вересня на хабарі затримали ревізора-інспектора головного управління у Волинській області. Він нібито поставив одержання неправомірної вигоди на потік і регулярно отримував винагороду в розмірі 800 доларів від місцевих підприємців, забезпечуючи невтручання в їх діяльність з торгівлі сигаретами і алкоголем.

У суботу, 5 вересня, в Тернопільській області співробітники ДБР затримали відразу шість чоловік від начальника управління ДФС і відділів до слідчого та інспектора. Чиновники, що входили до складу комісії, що займається конфіскованим майном, порушували судове рішення - замість того, щоб передати 60 тонн алкоголю для переробки, вони відправили його приватній фірмі. Діяльність угруповання глава ДФС Сергій Солодченко не прокоментував, але розкритикував прийнятий законопроект "Про бюро економічної безпеки", з появою якого зникне податкова міліція. Солодченко зазначив, що вони "практики, і передали свої напрацювання в профільні комітети".

З травня в.о. глави ДФС Сергій Солодченко, змінив 23 керівника регіональних підрозділів Державної фіскальної служби України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення