За українською журналісткою, яка опублікувала резонансне розслідування, стежать невідомі

Українська журналістка Любов Величко заявила, що за нею стежать невідомі. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook, прикріпивши фото автомобіля, який був помічений поруч з її будинком.

"Цей автомобіль простояв біля мого паркану 20 хвилин. Помітили авто, тому що загавкали наші собаки. Паркан високий, 2 метри. Виглянули і побачили автомобіль. Поки я з дітьми розмовляла в будинку (будинок поряд з парканом, розмови добре чутно навіть з вулиці), пасажир вийшов з машини, став впритул до паркану і слухав. 10 хвилин. За цим спостерігав мій чоловік. А коли розмова стихла, пасажир сів в авто і вони поїхали", - написала Любов Величко.

Журналіст пов'язує подію зі своєю професійною діяльністю, і зазначає, що напередодні її машину переслідував інший автомобіль.

"На відміну від вчорашнього авто, яке переслідувало мою машину на номерах прикриття, яких немає в базі МВС, таксі їздить на "рідних" номерах. Що далі? Такого спостереження за мною ще не було. А я в професії 13 років" - написала Величко .

Як розповіла Любов Величко, 24 серпня було опубліковано інтерв'ю з куратором спецоперації "Вагнеровці". Наступного дня, за її словами, на неї почали виходити СБУшники і вимагати повідомити джерело інформації.

"Через знайомих мені передають наполегливі запитання від СБУ: "Хто злив інфу?! "- пише Величко в Фейсбук.

Також, за її словами, "на сайтах виходять статті з СБУшним почерком на тему: "Не слухайте Величко".

Любов Величко вважає, що стеження має відношення до публікації інтерв'ю з координатором «вагнерівської спецоперації». Це інтерв'ю, за її словами, "кидає тінь на президента Володимира Зеленського, голову СБУ Івана Баканова та главу Офісу Президента Андрія Єрмака".

"Мені достеменно відомо, що вже надійшли вказівки знищувати всі матеріали справи, що стосуються даної спецоперації в усіх правоохоронних і не тільки органах України", - пише Величко.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення