За вбивство мера замовник заплатив $10 тисяч, - старобільська поліція

За вбивство мера Старобільська Володимира Живаги замовник заплатив майже $10 тис.

Про це повідомляють на сайті поліції.

Сьогодні в суді проходять слухання в цій справі.

У поліції повідомили, що протягом обшуку в одного з фігурантів справи було вилучено кілька одиниць вогнепальної зброї, велику кількість патронів, гроші, отримані за замовне вбивство, і автомобіль, в якому підозрювані пересувалися.

"Вирок у справі ще не винесено, все розповісти ми не можемо. Але про те, що дозволили слідчі, розповімо", - заявили в поліції.

Як з'ясувалося, до двох жителів Марківського району звернувся замовник і запропонував їм скоїти вбивство, запропонувавши за це близько $10 тис. 22-річні чоловіки, не маючи постійного заробітку, але вже маючи певний кримінальний досвід, погодилися на пропозицію.

План убивства розробив сам замовник, тому що добре знав жертву. Він же забезпечив виконавців зброєю і патронами.

Підозрювані купили в сусідньому районі старенькі "Жигулі", на яких і приїхали до місця злочину. Майже чотири години вони очікували жертву у дворі міської ради. А коли після робочого дня Живага вийшов у двір, один з них підійшов ззаду і тричі вистрілив йому в потилицю.

Поліцейські встановили, що два роки тому в Марківському районі ці самі особи вчинили замах на замовне вбивство подружньої пари.

Нагадаємо, увечері 22 лютого Живагу знайшов сторож у мерії. Градоначальнику вистрілили в голову, він помер дорогою в лікарню. Через кілька днів поліція затримала підозрюваного у вбивстві - 22-річного раніше судимого жителя Марківського району (Луганська область). Він пішов на злочин з корисливих мотивів, повідомили в поліції. Згодом затримали і другого підозрюваного.

Живазі було 45 років. Його обрали мером міста 25 жовтня 2015 роки від партії "Наш край". До обрання він обіймав посаду гендиректора сільгосппідприємства "Сільгоспхімія", раніше був депутатом Луганської облради від Партії регіонів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення