За заарештованого забудовника Войцеховського внесли заставу 14 млн гривень

 ТСН

Печерський районний суд Києва отримав квитанцію про сплату 14 млн гривень застави за столичного забудовника Анатолія Войцеховського, раніше заарештованого за ухилення від сплати податків і самозахоплення землі.

Про це з посиланням на свої джерела пише ТСН.

Войцеховського затримали 15 липня за підозрою в ухилянні від сплати податків і створенні ОЗУ.

Йому оголошено підозру за частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу України за фактом умисного ухилення від сплати податків на суму 12,5 млн грн, за частинами 3 і 4 статті 197-1 і частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України за фактом створення організованої злочинної групи для самовільного зайняття земельної ділянки територіальної громади Києва по вулиці Закревського, 42 і будівництва ЖК "Перлина Троєщини", а також заволодіння під час цього будівництва шляхом обману грошовими коштами громадян на суму 2,6 млн грн.

Загалом розслідується діяльність забудовника за період з 2004-го по 2016 рік.

Войцеховський - творець будівельної піраміди, на чолі якої стоять компанії "Укогруп" і "Сіті-груп". Об'єкти, побудовані забудовниками із цієї структури, здебільшого є незаконними, чимало з них не завершено. Мешканці вже побудованих багатоповерхівок часто не мають документів на квартири. Особлива риса всіх будівництв Войцеховського - вкрай низька ціна квадратних метрів.

Навесні 2015 року КМДА оприлюднила список з більш ніж 40 об'єктів "Сіті-груп" і "Укогруп". Кришування "Укогруп" приписують колишньому генпрокурору Віктору Шокіну.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення