За журналістами-розслідувачами стежать невідомі (відео)

Уже тиждень за нашим офісом, за моїми колегами, ведеться зовнішнє спостереження СБУ. Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук журналіст Denys Bihus

"Вчора чорна тойота Кемрі "водила" нашого оператора цілий день. Спочатку стояла під офісом, потім вела її під час пішої прогулянки через все місто. Причому прогулянки дуже хаотичні. Відповідно - або кілька машин, або вели по телефону.

Увечері, остаточно переконавшись в цьому спостереженні, оператор зателефонувала мені. А сама сіла почекати в кафе.

Я приїхав. Далі дивіться на відео.

Так ось. Зовнішнє спостереження за редакцією можна розцінювати не інакше, як тиск і перешкоджання професійній діяльності.

Я дуже хочу почути від СБУ відповідь: чому і на якій підставі це спостереження взагалі ведеться. Яка його мета? Чим воно обгрунтовано? У яке спішно вигадане кримінальне провадження нас вписали? Або взагалі обійшлися без формальностей?

Я абсолютно впевнений, що переслідування незрозумілими людьми може мати небезпечні наслідки для моїх колег. Тому що ні мета, ні сенс цього переслідування взагалі не зрозумілі.

Відповідні заяви від редакції ми найближчим часом оформимо. Дуже сподіваюся на реакцію поліції (може це взагалі не СБУшник був, а якийсь хмир засланий? Я ж його не наздогнав, щоб запитати) і профільних організацій.

Від себе особисто додам - "офигеть мчимося".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення