Заборонений в Україні російський режисер "напрошується в брати"

 Обозреватель

Російський режисер Федір Бондарчук у відповідь на запит "земляцтва Росії в Одесі" передав гуманітарну допомогу українським ветеранам війни в Афганістані. Служба безпеки заборонила йому в'їзд на територію України у грудні 2015 року. Внесла до списку осіб, які загрожують національній безпеці.

Режисер приєднався до благодійної кампанії #БратьяНавсегда. В рамках якої десятки ветеранів забезпечили інвалідними колясками та медикаментами.

"У моїй сім'ї тече українська кров. Нині наш братський український народ опинився у важкій ситуації. Тисячі людей страждають від важких умов війни та бідності. Україна зіткнулася з жорстокістю і насильством. Нещодавно побачив заклик української організації ветеранів Афганістану про допомогу. Ветерани потребують підтримки, не вистачає необхідних речей, колясок і протезів. Вирішили об'єднатися і допомогти братам-афганцям", - сказав Бондарчук у своєму відеозверненні на каналі "Одесского земляцтва России" на YouTube .

"Мій фільм "9 рота", про ветеранів-афганців, їхню честь і мужність. Ваш подвиг не забутий. Ті, хто посварив наші народи, сьогодні хитро усміхаються і потирають руки. Але, я переконаний, що ми знайдемо в собі сили захистити наше братство. Давайте разом зробимо перший крок до відродження наших добрих відносин",- додав режисер. Картина "9 рота" заборонена до показу в Україні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення