​Забруднення повітря: з'явилися оновлені дані по Києву

У столиці з 29 вересня по 5 жовтня у повітрі спостерігалось перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій шкідливих речовин. Про це повідомляють «Надзвичайні новини» з посиланням на дані Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

«Загалом, порівняно з попереднім тижнем, у повітрі міста відмічалось помітне зниження концентрацій діоксиду азоту; дещо знизився також вміст інших забруднювальних домішок. Враховуючи прогнози Українського гідрометцентру на найближчі дні, метеорологічні умови – а саме, невисока температура повітря, посилення вітру та випадіння опадів – сприятимуть розсіюванню шкідливих домішок у приземному шарі атмосфери», - повідомили метеорологи.

Проби атмосферного повітря показали, що в період 29 вересня – 5 жовтня найбільше були перевищені гранично допустимі концентрації діоксиду азоту – у 4,0-4,3 раза на площі Перемоги і вулиці Каунаській; у 3,1-3,7 раза – на проспекті Перемоги, площах Бессарабській і Деміївській, бульварі Лесі Українки; у 2,0-2,8 рази на усіх інших постах. В межах норми була концентрація тільки на проспекті Науки.

У 1,6-1,7 рази перевищені допустимі концентрації формальдегіду: на вулиці Олександра Довженка та Бессарабській площі; у 1,1-1,5 рази – на усіх інших постах міста. На проспекті Науки перевищень не спостерігалось.

Також перевищено допустимі концентрації завислих речовин (пилу) у 1,1-1,3 рази на проспекті Перемоги, площах Бессарабській, Деміївській, Перемоги та вулиці Каунаській, а також діоксиду сірки – у 1,5-1,6 рази на проспекті Перемоги, площах Бессарабській, Деміївській, Перемоги, вулицях Олександра Довженка і Семена Скляренка, та у 1,0-1,3 рази ще на 6-ти постах спостережень.

Загалом спеціалісти обсерваторії відібрали та проаналізували 1642 проби атмосферного повітря на 16-ти стаціонарних постах за період 29 вересня – 5 жовтня.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення