Забудовника Войцеховського звільнили з-під арешту

 Главком

Увечері 27 липня скандального забудовника Анатолія Войцеховського звільнили з-під арешту.

«Застава 14 млн грн дійсно була внесена. Після чого Войцеховського звільнили з-під арешту», - про це повідомив адвокат підозрюваного Юліан Волошин, пише ABCnews

Нагадаємо, що 17 липня Печерський суд прийняв рішення про арешт Войцеховського на два місяці з можливістю вийти під заставу в 14 млн грн.

Як повідомляв «Главком», Войцеховському оголошено про підозру в умисному ухиленні від сплати податків та ще у низці злочинів.

Відповідно до документу, підозру оголошено «в організації вчинення злочинів, керуванні їх підготовкою, утворенні організованої злочинної групи та вчиненні в її складі самовільного зняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її законному власнику, групою осіб; самовільного будівництва будівель на самовільно зайнятій земельній ділянці; заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, в особливо великих розмірах, організованою групою, тобто у вчиненні злочинів, передбачених ч.3, ст.212, ч.3, ст.28, ч. ч. 3, 4 ст. 197-1, ч. 5ст. 191 КК України».

Войцеховський - творець будівельної піраміди, на чолі якої стоять компанії «Укогруп» і «Сіті-груп». У столиці є понад 70 об'єктів, зведених цими компаніями, де тисячі людей купили житло, але до законності цих об'єктів виникає чимало запитань. Піраміда проіснувала майже десять років завдяки зв'язкам підприємця в прокуратурі, повідомляють ЗМІ. «За практично десятиліття створилася піраміда, масштаби якої важко переоцінити», - так відреагували на ситуацію в КМДА.

Оціночна кількість постраждалих від будівельної афери «Укогруп» – в 6 разів більше сумно відомої афери «Еліта-Центр». Як відомо, в результаті афери групи «Еліта-Центр», виявленої в 2006 році, постраждали сотні інвесторів будівництва житла. Загальна сума, яку отримали підозрювані в організації афери, оцінюється приблизно в 400 млн грн.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення