Загадкова смерть активіста на Харківщині: Екологи перевірили фірму, якою "займався" загиблий

 Depo

Фахівці виявили низку порушень при обстеженні очисних споруд КП "Вода Есхара"

Про це повідомили повідомили у Державній екологічній інспекції у Харківській області.

За даними екологів, під час розгляду звернення щодо можливого забруднення річки Уди ТОВ "АВА Сервіс 2017", філії "Теплоелектроцентраль", ТОВ "ДВ Нафтогазовидобувна компанія", ДП "Новопокровський комбінат хлібопродуктів" та КП "Вода Есхара" інспекція у травні 2018 року провела позапланові перевірки дотримання вимог законодавства вказаними підприємствами.

Інспектори встановили, що КП "Вода Есхара" приймає стічні води на очисні споруди біологічної очистки від населення та організацій селища Есхар. Скид після очисних споруд передбачений до річки Уди на підставі відповідного дозволу на спеціальне водокористування.

При обстеженні очисних споруд комунального підприємства інспекція виявила низку порушень. Зокрема, за результатами проведених досліджень було зафіксовано перевищення нормативів скидів забруднюючих речовин.

Посадових осіб притягнули до відповідальності, надані обов'язкові до виконання приписи щодо усунення порушень, направлений лист до селищної.

Інспекція також розрахувала збиток та пред'явила за ним претензію КП "Вода Есхара" за період з 16 по 24 травня 2018 року.

У інспекції додали, що в результаті перевірок встановлено, що ТОВ "АВА Сервіс 2017" та ДП "Новопокровський комбінат хлібопродуктів" не здійснюють скид стічних вод до річки Уди.

За результатами перевірки філії "Теплоелектроцентраль", ТОВ "ДВ Нафтогазовидобувна компанія" встановлено, що виробничі та господарсько-побутові стічні води передаються до очисних споруд КП "Вода Есхара". Скид виробничих стічних вод здійснюється до річки Сіверський Донець на підставі дозволу.

Фактів аварійного скиду стічних вод до поверхневої водойми не зафіксовано.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення