Загадкова «випадкова» смерть на фронті

 РЕАЛ

Спікер АПУ з питань АТО Андрій Лисенко все-таки прокоментував вчорашній інцидент на шахті Бутовка під Донецьком: «Близько 10 хвилин бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів... На інших ділянках фронту – без змін».

Але говорячи про втрати – один загиблий, троє поранених – Андрій Лисенко не уточнив, де саме і як вони відбулися. І хоча раніше численні джерела, в тому числі спікер АТО Леонід Матюхін, повідомляли, що сили АТО втратили одного бійця убитим і двох раніше саме на шахті Бутівка внаслідок ворожого обстрілу, міністр оборони Степан Полторак пізніше не виключив, що ці втрати можуть бути ... випадковими.

А ось що повідомив товариш загиблого Андрій Пастушенко: «Передова, шахта Бутівка. Хлопці пішли погрітися на сонечку. Йде млява бесіда — про майбутню перемогу, про дії влади, про дівчат наприкінці. Три відмінних козарлюги, насолоджуються останніми теплими днями. Як грім серед ясного неба прилетів заряд гранатомета. Командир підрозділу, один з найкращих, якщо не найкращий – 200. Двоє підлеглих – важкі 300».

Безумовно, засмагати на передовій – вкрай нерозсудливо, але навряд чи міністр мав на увазі саме це, говорячи про випадковості. Тим більше, що загиблий за даними полку «Азов» був досвідченим і сміливим воїном: «Білий» був Дніпрянином, що служив в полку АЗОВ до осені минулого року, у підрозділі Палія; коли у секторі «М» було спокійно, пішов служити в гарячі місця, потрапив до батальйону ОУН, був відважним та сміливим бійцем...»

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення