Загадкова загибель п'ятьох людей під Дніпром: поліція розкрила справу

 Обозреватель

Причиною загадкової загибелі п'ятьох людей в селі Аули на Дніпропетровщині виявилося отруєння чадним газом.

Конспірологічні припущення, серед яких були і масове самогубство, отрута, і навіть таємничий шоста людина, який міг бути отруйником і зник непоміченим, остаточно розвіяла гістологічна експертиза, передає kp.ua.

Місцевого фельдшера швидкої допомоги Жанну Плотникову, її 36-річну подругу Анну і трьох молодих чоловіків виявили мертвими 17 лютого. Всі вони знаходилася вдома у Жанни, зібравшись відзначити Масляну.

Як розповіли в прес-службі Нацполіціі Каменського, багато хто дивувався положенню трупів. Було підозріло, що люди розкидані по будинку абияк.

"Насправді, в нашій поліцейській практиці отруєння чадним газом були не раз. І дійсно, загиблих знаходили в дивних позах - люди падали там, де їх заставала смерть", - пояснили правоохоронці.

При цьому газівники, які прибули на місце трагедії, тоді не виявили ніякого витоку, всі прилади були справні.

"Концентрації газу в приміщенні будинку не було. Газ вибухонебезпечний, якби в повітрі його було більше 5%", - заявив начальник Кам'янського відділення ПАТ "Дніпропетровськгаз" Григорій Макух. А ось отруєння, кажуть медики, настає при концентрації 1,2%, людина помирає через три хвилини. Головна небезпека - чадний газ невидимий, без кольору і запаху. Саме тому його називають "тихий вбивця".

Найстрашніше, що до моменту появи симптомів отруєння потерпілий вже нічого не може зробити. Дуже швидко розвивається киснева недостатність, так як першими страждають еритроцити. Вони не можуть переносити кисень до тканин і органів, це призводить до важкої гіпоксії. Потім уражаються м'язи серця і скелета. Тому людина не може пересуватися, а серце погано перекачує кров.

Серед найбільш поширених причин отруєння СО - відсутність гарної витяжки і несправне газове обладнання. Що саме зіграло фатальну роль у цій історії - належить з'ясувати поліції.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення