Загибель акторки "Дизель Шоу" Марини Поплавської: суд виніс вирок водієві автобуса

Водія автобуса 38-річного Михайла Манюка визнали винним у порушенні правил дорожнього руху, у результаті чого загинула акторка гумористичного проекту "Дизель Шоу" Марина Поплавська.

Його засудили до 5 років в’язниці, однак звільнили від відбування покарання з іспитовим терміном 3 роки. Також Манюк має сплатити 1,23 млн грн моральної і матеріальної шкоди шістьом потерпілим, серед яких і сестра Марини Поплавської. Таке рішення виніс Києво-Святошинський районний суд Київської області.

У суді обвинувачений повністю визнав свою вину і щиро розкаявся. Під час обрання міри покарання суд врахував, що обвинувачений водій давав правдиві свідчення, уперше вчинив злочин, має на утриманні неповнолітню дитину, на обліку у психіатра та нарколога не перебуває. А тому дійшов висновків: його виправлення можливе без реального відбування покарання.

Аварія трапилася 20 жовтня 2018 року, близько 6-ї ранку, неподалік села Мила, Києво-Святошинського району, Київської області. Водій Михайло Манюк за кермом автобуса “Neoplan” N116 не обрав безпечної дистанції та зіткнувся з напівпричепом тягача “DAF”, що рухався в попутному напрямку. У автобусі їхали актори гумористичного проекту “Дизель шоу”. Поверталися із гастролей у Львові. Марина Поплавська сиділа попереду біля водія. Від отриманих травм, загинула на місці. Ще 8 акторів скалічилися.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення