Загибель дитини на Донбасі: місія ОБСЄ прибула поспілкувалась з батьками

Спостерігачі ОБСЄ продовжують уточнювати інформацію про загибель п’ятирічного хлопчика 2 квітня в непідконтрольному урядові України населеному пункті Олександрівське. Команда СММ прибула на місце трагедії, а також поспілкувалась з батьками дитини, про це йдеться у щоденному звіті ОБСЄ від 8 квітня.

Зазначається, що 7 квітня у непідконтрольному урядові населеному пункті батьки хлопчика показали команді СММ медичну довідку, в якій зазначено, що хлопчик помер 2 квітня через вибухову травму та численні осколкові поранення.

Того ж дня приблизно за 6,5 м на південний захід від будинку, куди хлопчик приїздив в гості, на північній околиці Олександрівського, члени патруля Місії бачили вирву завширшки 20 см, яка, за оцінкою, утворилася нещодавно.

Спостерігачі бачили численні пробоїни неподалік від вирви у головних воротах та дерев’яному сараї, у двох металевих баках для води та у дерев’яній огорожі навколо саду.

Вони також помітили численні пробоїни у двох південно-західних стінах будинку, а також у його південній стіні та вхідних металевих дверях. Команда Місії також зауважила, що три шибки вікна у південно-західній стіні розбиті.

Усередині будинку члени патруля СММ бачили одну пробоїну у стелі кухні та ще дві у вітальні, у південно-західній частині будинку.

“Визначити, боєприпас із якого озброєння став причиною виникнення вирви, не вдалося. За оцінкою, усі перелічені вище пошкодження з’явились нещодавно, вірогідно, внаслідок розльоту осколків”, — сказано в звіті.

Повідомляється, що того ж дня біля будинку бабуся хлопчика повідомила спостерігачам, що також дістала поранення внаслідок вибуху 2 квітня. Члени патруля Місії бачили за вухом жінки поріз та синець, за отриманою інформацією, спричинені влучанням скла з розбитого вікна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення