Загибель Мінойської цивілізації: у Туреччині виявили останки хлопця, який загинув 3600 років тому

Міжнародна група дослідників знайшла й викопала рештки молодої людини, яка загинула приблизно 3600 років тому в результаті цунамі, викликаного виверженням вулкана, розташованого на нинішньому острові Санторині.

Попередні дослідження показали, що виверження вулкана Тера було настільки могутнім, що його звинуватили в занепаді мінойської цивілізації на острові Крит. Зазначається, що виверження відбулося десь у 1500-1600 роках до нашої ери.

Острів Санторині розташований у Середземному морі, на північ від Криту, між південною Грецією та південною Туреччиною.

Скелет молодої людини був знайдений на місці розкопок уздовж берегової лінії в затоці Чешме на заході Туреччини.

Лише нещодавно розкопки підтвердили, що цунамі дійсно було — знайшли шари попелу та сміття, які не були змиті у море. Крім залишків молодої людини, дослідники знайшли також залишки собаки. Також було з'ясовано, що ця область була вражена кількома цунамі, пов’язаними з виверженням Тери. Радіовуглецеве датування матеріалів, що оточують останки, показало, що вони датуються не раніше 1612 року до нашої ери. Дослідники також знайшли пошкоджені стіни, щебінь та попіл, що є доказами множинних цунамі. Скелет молодого чоловіка був притиснутий до стіни, що також підтверджує те, що молодик загинув під час катаклізму.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення