Загибель МН17: німецький адвокат зробив скандальну заяву

 Обозреватель

Німецький юрист Ельмар Гімулла прийшов до парадоксального висновку, що не залежно від того, хто збив малайзійський Boeing 777-200, що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, винна все одно Україна.

Про це він заявив в інтерв'ю російському агентству РІА Новини.

"Складений мною позов не ґрунтується на приписуванні провини тій чи іншій країні залежно від того, кому належав "Бук" і хто його обслуговував. Я переконаний, що Україна належним чином не виконала зобов'язання із забезпечення безпеки свого повітряного простору.

Влада цієї країни на той момент не була господарями в її східній частині, там, де вже тоді йшли бої. Влада знала, що повстанці (так Гімулла називає терористів, прим. Ред.) мають у своєму розпорядженні озброєннями, набагато більш потужне, ніж ПЗРК (переносні зенітно-ракетні комплекси. - Прим. Ред). Більше того, вона знала, що всього за кілька днів до цієї катастрофи український військово-транспортний літак був збитий над цією територією на великій висоті. Однак замість того, щоб повністю закрити повітряний простір у цьому районі на всю його глибину, Україна закрила його лише до тієї висоти, на якій відбувається рух цивільних повітряних суден.

Вийшло, що українська влада просто закрили очі на небезпеку, що загрожувала життю 298 осіб, і не запобігла їй, хоча була в змозі захистити цих людей", - вважає Гімулла.

За словами юриста його впевненість у винності України поділяють і три німецькі сім'ї, які втратили в цій катастрофі родичів і інтереси, яких він захищає.

Втім за зізнанням самого Гімулли він не вірить в успіх позову своїх підопічних.

"Адже хто б не виявився винним, під загрозою в будь-якому випадку виявиться мир у Європі. Тому винним, швидше за все, не оголосять нікого", - заявив німецький юрист.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення