Загибель Су-27 у Вінницькій області: що відомо

Внаслідок катастрофи винищувача Су-27 у Вінницькій області загинув заступник командира з авіації, заступник глави Повітряного військового командування "Схід" Іван Петренко.

Про повідомив генерал, командир Повітряного командування "Схід" Олег Струцінський

За його словами, Іван Петренко був льотчиком 1 класу.

"Цей виліт був ознайомчий, не найскладніший", — розповів Струцінський.

Генерал запевнив, що усі літаки перед початком навчань перевірялись, і Су-27 з технічною несправністю просто не міг бути допущений до польотів.

"Я поки що не можу сказати про причини, зі слів очевидців лише відомо, що літак був на низький висоті, врізався в землю і відтак загорівся", — сказав він.

"Це підготовлений пілот, є мала ймовірність того, що це могла бути помилка пілота", — додав Струцінський.

Колеги Петренка зазначають, що він був одним з найкращих льотчиків взагалі, "таких пілотів може залишилось 40-50 на всю Україну". Петренко брав участь у бойових діях на Донбасі.

Останній рік Петренко жив та служив у Дніпрі. У 46-річного пілота залишилась донька.

Також за словами свідків стал відомо, що "літак крутився, коли падав. Крутити його початок над селом. Пілоти відводили літак в поле", - розповіли також люди, які бачили момент падіння винищувача. Пілоти врятували життя людейціною власного

Також до інциденту з літаком Су-27 був залучений військовослужбовець США.

Про це йдеться в повідомленні командування Військово-повітряних сил США в Європі і Африці

"Ми бачили повідомлення, в яких йшлося про жертву з США, і можемо підтвердити, що в інцидент був залучений американський військовослужбовець", - йдеться в повідомленні.

Командування повідомляє, що наразі проводиться розслідування інциденту, і обіцяє надати додаткову інформацію по мірі її надходження.

Водночас воно не каже, яка саме роль американця у цій трагедії, не уточнюється і його доля.

Як повідомлялося, у вівторок близько 17 години в районі села Уланів (між населеними пунктами Бердичів та Хмільник Вінницької області) у ході виконання навчально-бойового польоту впав військовий літак Су-27.

Пізніше стало відомо, що рятувальники знайшли тіла двох пілотів

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення